OVER

 

De Goudse Tekenkamer de plek waar bouwplannen concreet worden.  Heeft u het voornemen om uw woning of bedrijfspand te renoveren of uit te breiden?  Of wilt u een nieuwe bouwkundige start, en bent u van plan om een nieuw woonhuis of bedrijfspand te realiseren? De Goudse Tekenkamer kan u verder op weg helpen tot aan de realisatie van uw wens.

De Goudse Tekenkamer schetst, onderzoekt, tekent, berekend, visualiseert begeleid en controleert de bouwwerkzaamheden.  Een project is geslaagd wanneer u kunt genieten van het resultaat, en er verantwoord is om gegaan met de middelen. Dit houd in dat er bewuste keuzes zijn gemaakt in de toepassing van grondstoffen/bouwmaterialen om de CO2 uitstoot bij de productie te minimaliseren, er is onderzocht welke installaties het beste passen bij het gebruik en hoe we het energieverbruik kunnen minimaliseren. De Goudse Tekenkamer wil graag een groene tekenkamer zijn.

 

De Groene Tekenkamer

 

Architectuur

Een bouwwerk staat niet op zichzelf. Vaak heeft een bouwwerk van nature een voor- en achtergevel en een positionering ten opzichte van het noorden. Door met de vorm en met de gevel openingen rekening te houden met de oriƫntatie is er vaak al energie winst te boeken.

Bouwfysisch

Bij een goed groen ontwerp is er bij het schets ontwerp al rekening gehouden met een bouwfysisch concept. Door vloeren /wanden te voorzien van massa, of door ze juist goed te isoleren is het mogelijk om middels het ontwerp zonnewarmte op te slaan, en de installatie warmte niet verloren te laten gaan.

Gebruik

De meeste, en makkelijkste winst in de minimalisering van de energievraag is door het goed gebruiken van het bouwwerk en de installaties., die op de achtergrond aanwezig en eenvoudig te bedienbaar zijn.

  • ...

    Jordan McLellan

    Arts & Illustration

    Praesent mattis massa mattis lorem aliquet suscipit. Donec at purus est. Morbi nec eros et dui tincidunt porta. Phasellus suscipit aliquam tellus, quis pulvinar nisi semper nec.